Bloc

Tractament laboral de l´aturada general del passat 3 d´octubre
10.04.2017 Laboral i Seguretat Social

L’ aturada d’ahir dia 3 d’octubre de 2017, en cas d’haver-se fet a les empreses o per part dels treballadors, ha estat una cosa que realment no és una vaga com a tal definida, llavors en aquests casos, cal pactar amb l’empresa: o no descomptar si l’empresa ha decidit tancar o compensar amb descompte de vacances o hores si l’empresa no ha tancat i el treballador ha volgut fer aturada.

Es pot signar un escrit entre empresa i treballadors al respecte amb el que s’hagi acordat i si volen que consti caldrà comunicar-ho al departament de treball on habilitaran alguna mena de registre però no hi ha res oficial al respecte.

D’altra banda, com sigui que realment si que hi ha una vaga legal convocada per sindicats minoritaris i que està convocada del 3 al 13, 10 dies, doncs, si algú es vol afegir a aquesta vaga legal, ni que sigui només pel dia 3, doncs, si ho volen fer constar llavors en aquests casos si s’ha de comunicar a TGSS com a “vaga legal” i aquest dia té els efectes normals de tota vaga: no es cobra ni es cotitza.

Si aquest últim és el seu cas, ens ho hauria de comunicar en breu (com a màxim aquest divendres dia 6) per tal de poder fer els tràmits oportuns.


 

© Copyright 2011 ATT assessors   |   C/ Barcelona, 69 - 71 · 25600 Balaguer (La Noguera) · Tel 973 443 505 · Fax 973 443 622   |   Avís legal   |   Protecció de dades