Bloc

La Inspecció de Treball i Seguretat Social realitzarà visites d´inspecció en horari especial, sobretot al sector d´hostaleria i restauració.
07.19.2018 Laboral i Seguretat Social

Es volen revisar hores nocturnes, caps de setmana i festius, sobretot, per tal d’evitar que proliferi el treball no declarat, segons es recull al borrador del Pla Director contra l’Explotació Laboral 2018-2020.

El Govern posarà en marxa així, principalment, durant el mes d’Agost un pla de lluita en contra del frau en la contractació laboral i els abusos en els contractes a temps parcial, i ho pretén fer amb una major presència per part d’Inspecció als centres de treball, així com amb l’aplicació de mesures sancionadores i de requeriments de correcció legalment previstos per tal d’acabar i prevenir aquests comportaments por part de les empreses.

I, per tal de dur a terme aquestes visites en horaris especials, els funcionaris de la Inspecció de Treball comptaran amb la col.laboració activa de les forces i cossos de Seguretat de l’Estat (Mossos, Polícia Local, etc…).

És de preveure que es revisaran també els Registres Horaris, sobretot, en temps parcial (on són obligatoris) i els de temps complert si hi ha indicis de que es puguin realitzar hores extraordinàries.

Igualment, cal tenir en compte que al sector de l’Hostaleria hi hauria d’haver dos dies de descans setmanal que en cas de no gaudir-se pels treballadors caldrà acumular pel seu gaudiment seguit cada quatre mesos.

Sense cap altre particular, els hi comuniquem per a que ho vulguin tenir en compte i ens comentin al respecte qualsevol incidència o dubte.


 

© Copyright 2011 ATT assessors   |   C/ Barcelona, 69 - 71 · 25600 Balaguer (La Noguera) · Tel 973 443 505 · Fax 973 443 622   |   Avís legal   |   Protecció de dades